Thursday, 2024-03-28, 5:45 PM
Filmovi sa prevodomWelcome Guest | RSS
Main | | Registration | Login
Izbornik

Calendar
«  September 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Filmovi sa prevodom - You Tube

Promovirajte i Vi svoju stranicu Svi Mi Koji Volimo Horor Filmove!!!

Promovirajte i Vi svoju stranicu
Total online: 1
Gosti 1
Korisnici 0
Main » 2012 » September » 27 » 12Najjezivijih novootkrivenih zivotinja!
1:23 AM
12Najjezivijih novootkrivenih zivotinja!

Svakodnevno se u okeanskim dubinama ili prašumama Južne Amerike pronalaze do sada nepoznate životinjske vrste. Ovo su neke od najbizarnijih i najjezivijih nedavno otkrivenih vrsta.

Yoda šišmiš
 je otkriven 2010. godine. Ovaj šišmiš se hrani voćem, a izgledom podsjeća na majstora Yodu iz filmskog serijala "Star Wars". Yoda šišmiš je samo jedna od preko 200 novootkrivenih životinjskih i biljnih vrsta na Papui Novoj Gvineji.

Lesula je nova vrsta majmuna koja živi u zabačenim predjelima Demokratske Republike Kongo. Životinji je dato latinsko ime Cercopithecus Lomamiensis. Ovo je tek drugo otkriće nove vrste majmuna u posljednjih 28 godina.

Odmilja nazvana Gospodin Blobby, ova riba je otkrivena 2003. godine na Novom Zelandu. Debeloglavi glavoč je ime dobio po velikoj obloj glavi. Ove ribe žive u okeanima na dubinama od 100 do 2.800 metara.

Grupa inžinjera koja je gradila branu u Amazonu je nedavno otkrila vodozemca koji izgleda kao penis. Latinski naziv životinje je Atretochoana eiseltiis. Životinja je otkrivena tokom isušivanja korita rijeke Madeira.

Vrsta žabe, koja izgleda kao Pinokio, je otkrivena slučajno kada se zakačila na torbu herpetologa Paula Olivera sa Univerziteta u Adelaidi u Australiji dok je istraživao planine Foja u potrazi za novim vrstama vodozemaca. Ove žabe skoro nikada ne napuštaju krošnje drveća, a nos mužjaka stoji uspravno samo kada se oglašavaju.

Činčila drveni pacov je otkriven u blizini ruševina Machu Picchua u Peruu. Obično je sive boje, ima velike kandže i bijelu liniju preko glave.

Šišmiš koji ima nos u obliku lista je otkriven u nacionalnom parku Chu Mom Ray u Vijetnamu. Dugo se smatralo da pripada već poznatoj porodici šišmiša, ali najnovije genetsko istraživanje je pokazalo da čine zasebnu skupinu.

Ajkula kiklop, koja je uhvaćena u Meksiku, je jedan od najbizarnijih oblika života otkrivenih prošle godine. Ovaj 56 centimetara dug fetus ima samo jedno oko na glavi. Jedno oko je posljedica kongenitalnog poremećaja nazvanog kiklopija.

Flamingo puž, latinskog naziva Cyphoma gibbosum, pronađen na Zapadnoindijskim otocima, je jedna od hiljade novih vrsta otkrivenih tokom prvog istraživanja morskog života u okolini otoka.

Clione limacina, ili morski anđeo, je pronađen u Arktičkom okeanu na dubini od 350 metara. To je u stvarnosti vrsta puža bez kućice.

Roza stonoga zmaj je otkrivena 2007. godine. Životinja je u stanju da ispaljuje cijanid, a otkrivena je u regiji Mekong. Njena jarka boja upozorava grabežljivce na njenu otrovnost.

Gunnison Sage tetrijeb, koji se nalazi u Coloradu, je tek nedavno potvrđen kao zasebna vrsta tetrijeba.
Views: 1381 | Added by: dibuk | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Chat

Search

Copyright MyCorp © 2024