Wednesday, 2024-04-24, 7:23 AM
Filmovi sa prevodomWelcome Guest | RSS
Main | | Registration | Login
Izbornik

Calendar
«  November 2012  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Filmovi sa prevodom - You Tube

Promovirajte i Vi svoju stranicu Svi Mi Koji Volimo Horor Filmove!!!

Promovirajte i Vi svoju stranicu
Total online: 1
Gosti 1
Korisnici 0
Main » 2012 » November » 9 » "Zla kob" je uzbudljiv i uznemirujući triler/horor koji nikako ne bi smjeli propustiti
4:34 PM
"Zla kob" je uzbudljiv i uznemirujući triler/horor koji nikako ne bi smjeli propustiti

Od redatelja filma "Egzorcizam Emily Rose" i producenta filmova "Paranormalno" i "Insidious" stiže horor godine, "Zla kob"!

Ethan Hawke se nalazi u ulozi Ellisona, pisca koji se specijalizirao za teme vezane za stvarne zločine. Nakon jednog vrhunskog bestsellera ostao je bez ideja koje će ga potaknuti na pisanje pa je zato krenuo tragati za slučajem koji će ga ponovno proslaviti. Tako s obitelji seli u mali gradić u kojemu je nedavno serijski ubojica objesio cijelu jednu obitelj. Tajeći od svoje žene, Ellison useljava obitelj upravo u kuću u kojoj se to dogodilo. Prilikom useljavanja, na tavanu pronalazi kutiju punih kućnih filmova koje odluči detaljno istražiti...

Redatelj Scott Derrickson nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa je nakon filmova "Egzorcizam Emily Rose" i "Dan kada se Zemlja zaustavila", odlučio još malo šokirati ljude s filmom "Zla kob" (Sinister). Sinister je u Americi objavljen 12 listopada ove godine, te na otvorenju zaradio oko 18 i pol milijuna dolara, uvršten čak na treće mjesto. U drugom tjednu prikazivanja film je zaradio preko 31 milijuna dolara. Budite među prvima koji će pogledati najstrašniji film godine!


Ideju za film Sinister dobio je moj koscenarist C.Robert Cargill, i to u snu nakon što je pogledao horror film "The Ring"" – rekao je Scott Derrickson. "Imajući taj grozan san, Robert je o ideji za film razmišljao godinama, ali kako nije bio scenarist, već samo profesionalni kritičar filma, nije mogao puno toga napraviti i realizirati ideju. Robert i ja bili smo online prijatelji i sreli se samo jedanput. No, prije dvije godine u siječnju jedne hladne večeri u Las Vegasu naletio sam na Roberta i dogovorili smo se da ćemo se naći na piću kasno iza ponoći. Kada smo se našli, Robert je popio pet koktela "White Russian" i ispričao mi cijelu ideju oko Sinistera. Upecao me! Odmah idući tjedan prodali smo ideju producentu Jason Blumu, a pet tjedana kasnije počeli smo pisati scenarij. Film je vrlo brzo izašao u produkciju i bio u potpunosti završen manje od godinu dana kasnije.

Za vrijeme faze castinga mučio sam se oko odluke koji glumac će igrati ulogu Ellisona Oswalta. Mučilo me zato što je lik s velikim karakternim manama da bi se publika mogla okrenuti protiv njega. Da sam stavio pogrešnog glumca, moglo se dogoditi da publiku neće biti baš previše briga što se događa s njim, jer im se jednostavno glavni glumac ne sviđa. Na kraju sam se odlučio za Ethana Hawkea, jer sam znao da je sposoban odigrati ulogu takvoga lika bez da publika izgubi interes za njega. Ethan me upoznao s Juliet Rylance, te nakon što smo s njom napravili audiciju, bio sam siguran da je odlična za ulogu Ellisonove supruge.

Proces izrade filma bio je ugodan i veseo, jer je to bio prvi put u mojoj karijeri da sam napravio film bez ikakvih smetnji sa strane. Nisam trebao raditi nikakve prilagodbe u scenariju temeljenog na studijskim bilješkama, tako da je Sinister bio baš ono što sam htio snimiti. Jako malo filmaša ima priliku za takvu vrstu iskustva kao što sam ja imao."

- redatelj Scott Derrickson

Views: 8101 | Added by: dibuk | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Chat

Search

Copyright MyCorp © 2024